Aurantium
Aurantium

Miért számít, hogy minősített BIO?

"100%-osan természetes", "bio", "tiszta", "terápiás hatású" – így hirdetik leggyakrabban a termékeket az illóolaj-piacon, de azt kevesen tudják, hogy ezek valójában milyen minőséget takarnak.

 

Mivel 2008 óta nincs hivatalos illóolajokat minősítő szervezet Magyarországon, így a címkéken általában látható "100%-osan tiszta" minősítés sajnos becsapás – ezeket nagyon sok termékre rá lehet írni, és az ilyen olajok európai szabályozás szerint akár 49%-ig felhígíthatóak és szintetikus anyagokat is tartalmazhatnak. De a világ legtöbb illóolaj márkájánál minősítésként szerepelő "terápiás minőség" maga is egy olyan jogi fogalom, ami nemzetközileg sem létezik, ezt az illóolaj gyártók egy marketing fogásnak használják, amit ők maguk hoztak létre.

 

Az NHR Organic Oils/Aurantium elhatárolja magát az ilyen kiskapuktól és marketing fogásoktól: mi az ORGANIC SOIL ASSOCIATION, az Egyesült Királyság hivatalos független minősítő szervezete által jóváhagyott BIO, és az illóolaj piacon legmagasabb minőségi foknak számító "élelmiszer-minősítés" pecséttel kínáljuk nektek az illóolajainkat.

 

A fejlettebb nyugati országokban egyedül a webshopunkban kapható NHR Organic Oils termékeihez hasonlóan ellenőrzött biogazdálkodásból nyert, 100%-ban természetes illóolajokat fogadják el csúcsminőségnek. A félrevezető "terápiás minőség" jelöléssel szemben a BIO minősítést kizárólag hivatalos pártatlan minősítő szervezetek adhatják ki, amivel sajnos sok magyarországi gyártó és forgalmazó visszaél. Így csak olyan termékeket szabadna árusítani, amiket kizárólag az állam szigorú minőségi, környezetkímélő, a fogyasztók egészségét maximálisan szem előtt tartó hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állítottak elő.

 

A BIO minősítésnek a magas színvonal biztosítása mellett az illóolajok esetében egy különös jelentősége is van: mivel nagyon koncentráltak, a nem biogazdálkodásokból származó illóolajokban a kinyeréshez felhasznált növényeken lerakódott vegyszermaradványok hatása felerősödhet, ami nem csak a terápiás hatást gyengítik, de még az egészségre is káros lehet.

Webáruház készítés