Aurantium
Aurantium

Az NHR illóolajok GC-MS elemző vizsgálatai

 

Az illóolajok kiváló, maximális terápiás minőségéhez nem elég, hogy ellenőrzött ökológiai termesztésekből származnak. A legmagasabb színvonal és tisztaság biztosításához elengedhetetlenek a rendszeres gázkromatográfiai elemzések. Az NHR Organic Oils folyamatos kutatásokkal és vizsgálati programokkal biztosítja, hogy valóban a leghatékonyabb illóolajokat kínálhassa, amiket most már több angol és francia GC-MS (gázkromatográfiai és tömegspektrometriai) laborban végeznek.

 

Ezekben a korszerű laborokban minden illóolajat megvizsgálnak és vegyi elemzés készül róluk egyenként ahol egészen 0.001%-os pontosággal meg tudják állapítani a kémiai összetevők mennyiségét és arányát. Ezenkívül teszteket végeznek bármilyen állagromlást okozó keverés, illetve vegyszermaradványok jelenlétéért, amivel garantálható, hogy valóban minősített biogazdálkodásból származik az illóolaj, de magukat a gazdálkodásokat is folyamatosan ellenőrzik. A kinyerési módszerekről és termelési technikákról, valamint az egész idény termés- és szüretminőségéről is készülnek jelentések.

Amikor végül a több mintából és jelentésből kiválasztásra kerül a bio illóolaj, akkor aprólékosan megvizsgálják a

  • színkonzisztenciát – ez egy rendkívül fontos lépés, mert ez mutatja meg, milyen tiszta és kiegyensúlyozott az adott illóolaj, ami az aromaterápia egy elveszett művészetének számít (az általában használt barna üvegek eltakarják az illóolaj színét)

  • viszkozitást – hogy milyennek érződik az illóolaj a bőrön; a textúra és az állag a kinyerési módszer, így az olaj minőségét tükrözi

  • aromát – nagy gonddal kiértékelik az illatjellemzők teljes skáláját, hogy az adott teszt tételeiből kiválaszthassák a legharmonizálóbb illóolajat.
Webáruház készítés